Fiskefrikadeller

Du behöver 400 g fiskfilé (kolja eller sej) 1 tsk salt 1 st ägg litet 1 dl grädde 1 msk vetemjöl 1 dl hackad dill...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g fiskfilé (kolja eller sej)
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg litet
  • 1 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl hackad dill
  • vitpeppar grovmalen
  • smör till stekning

Remouladsås:

1 st äggula
1 st äggula kokt
1 krm salt
1 msk vitvinsvinäger
1.5 dl olja typ rapsolja
vitpeppar nymalen
0.5 st saltgurka hackad
2 msk kapris
1 st äggvita hårdkokt hackad
1 msk hackad persilja eller gräslök

Gör så här

1
1. Skär fiskfiléerna i bitar, lägg dem i matberedaren och strö på lite salt. Kör till en grovhackad färs. Knäck i ägget, kör några varv och häll sedan i grädde och mjöl. Häll i hackad dill.

2
2. Kör till en färs, späd eventuellt med lite mer grädde eller mjölk och smaksätt med peppar. Häll upp i en skål och ställ den i kylskåpet 30 minuter.

3
3. Forma till ganska stora fiskbullar, platta till dem lite grann och stek dem guldgula på båda sidor. Minska värmen och låt dem steka färdigt under lock. Låt dem svalna, skiva dem på snedden och servera på rågbröd med remouladsås.

4
4. Remouladsås: Mosa ihop de båda äggulorna och smaksätt med salt och vinäger. Vispa i oljan i en tunn stråle och vispa till en tjock majonnäs. Krydda med peppar och blanda i hackad saltgurka, kapris och hackad äggvita. Vänd i lite hackad persilja eller gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top