Marinerad kyckling

Du behöver Cirka 400 g kycklingfilé 2 msk olivolja 1 msk japansk soja 2 msk mango chutney svartpeppar 1 påse (500 g) wokgrönsaker Till stekning:...


4 portioner

Du behöver

  • Cirka 400 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk mango chutney
  • svartpeppar
  • 1 påse (500 g) wokgrönsaker
  • Till stekning:
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
1. Strimla kycklingköttet.

2
2. Rör samman olivolja, soja, mango chutney och nymald svartpeppar i en skål. Bland ned kycklingköttet. Låt stå medan riset kokas.

3
3. Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna. Tillsätt köttet och låt det steka under omrörning tills det är helt och hållet genomstekt. Ta upp köttet.

4
4. Lägg wokgrönsakerna i stekpannan. Tillsätt lite mer fett om det behövs. Stek grönsakerna 6-7 minuter.

5
5. Lägg tillbaka det stekta köttet och låt alltsammans bli varmt. Servera med kokt ris och en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top