Somrig sallad

Du behöver 4.5 dl kesella 2 msk majonnäs salt och vitpeppar 3 msk pressad citron 0.5 st lök liten gul 1 st tomat 1 st...


4 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl kesella
  • 2 msk majonnäs
  • salt och vitpeppar
  • 3 msk pressad citron
  • 0.5 st lök liten gul
  • 1 st tomat
  • 1 st gurka liten bit
  • 4.5 st rädisor
  • 1 msk klippt gräslök
  • 4 skiva rågbröd

Till garnering:

4 msk klippt gräslök
4.5 st rädisor hackade
gurka (det gröna)

Gör så här

Smaksätt kesella och majonnäs med salt, peppar och citronsaft. Finhacka löken och halvera, kärna ur och hacka tomatens fruktkött. Halvera, kärna ur och hacka gurkan, hacka rädisorna och klipp gräslöken. Blanda grönsakerna med kesellan. Fördela sommarsalladen på rågbrödet. Garnera med ränder av hackad gräslök, rädisor och hackad gurka (eller tomat).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top