Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk smör + 1 msk olja
- saft av 3 apelsiner, ca 2 1/2 dl
- 2 tsk maizenaredning, ljus
- 1 msk smör
- 1 msk färska hackade myntablad
- Att servera till:
- 2 dl couscous + 1/2 dl russin
- skal och klyftor av 1 apelsin
Gör så här
1
1. Salta och peppra filéerna. Hetta upp smör och olja i en gryta eller traktörpanna. Bryn filéerna på båda sidor till fin färg. Häll apelsinsaft över och lägg på lock. Sjud filéerna 8-10 minuter. Ta upp filéerna på en tallrik och lägg folie över.
2
2. Vispa ned redning i spadet. Koka upp under omrörning. Dra grytan av plattan och vispa ned smöret tills det smält. Tillsätt myntan. Smaka av med eventuellt mer salt. Lägg tillbaka filéerna i såsen.
3
3. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt russin.
4
4. Lägg upp kycklingen på en bädd av couscous. Skeda såsen över. Garnera med renskurna apelsinklyftor och rivet apelsinskal.