Apelsinkyckliing

Du behöver 4 kycklingfiléer 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör + 1 msk olja saft av 3 apelsiner, ca 2 1/2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör + 1 msk olja
  • saft av 3 apelsiner, ca 2 1/2 dl
  • 2 tsk maizenaredning, ljus
  • 1 msk smör
  • 1 msk färska hackade myntablad
  • Att servera till:
  • 2 dl couscous + 1/2 dl russin
  • skal och klyftor av 1 apelsin

Gör så här

1
1. Salta och peppra filéerna. Hetta upp smör och olja i en gryta eller traktörpanna. Bryn filéerna på båda sidor till fin färg. Häll apelsinsaft över och lägg på lock. Sjud filéerna 8-10 minuter. Ta upp filéerna på en tallrik och lägg folie över.

2
2. Vispa ned redning i spadet. Koka upp under omrörning. Dra grytan av plattan och vispa ned smöret tills det smält. Tillsätt myntan. Smaka av med eventuellt mer salt. Lägg tillbaka filéerna i såsen.

3
3. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt russin.

4
4. Lägg upp kycklingen på en bädd av couscous. Skeda såsen över. Garnera med renskurna apelsinklyftor och rivet apelsinskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top