Tandoorikyckling

Du behöver 4 st kycklingfiléer 1 st tandoorikrydda (35 g) 2 dl matlagningsyoghurt eller yoghurt naturell Sås: 4 msk tomatpuré 2 dl vatten 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st tandoorikrydda (35 g)
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller
  • yoghurt naturell

Sås:

4 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 msk ingefära riven färsk
2.5 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk garam masala
0.75 tsk salt
1 krm strösocker
1 tsk chilifrukt finhackad grön
1 krm kajennpeppar
0.5 msk pressad citron
1 tsk spiskummin

Gör så här

1
1. Skär varje kycklingfilé i fyra bitar på snedden. Blanda tandoorikryddmix med yoghurt i en bunke. Vänd ned kycklingbitarna. Marinera köttet 30 minuter i kylskåpet.

2
2. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form. Stek bitarna mitt i ugnen i grillvärme i 250 grader cirka 15 minuter. Ta ut formen.

3
3. Gör under tiden såsen. Rör samman alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen 3 minuter.

4
4. Lägg kycklingbitarna i såsen och servera med torrt ris som kokats med gurkmeja i vattnet. Kokt blomkål eller kokta gröna bönor passar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top