Du behöver
- 4 st potatis stora
- 1.5 st tonfisk i vattem à 185 g
- 1 st purjolök (ca 4 dl strimlad)
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st paprika gul
- 2 st tomater
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 1 tsk oregano
wasabi-yoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt
wasabi eller lite riven färsk pepparrot
Gör så här
1
1. Skölj och skär ett kryss i varje potatis. Baka dem i mikrovågsugn, 12-14 minuter på full effekt, max 800 W. Känn med en sticka så att de är mjuka.
2
2. Svep in varje potatis i folie och låt dem stå medan du gör tonfiskröran.
3
3. Låt tonfisken rinna av väl.
4
4. Skölj, ansa och strimla purjon. Finhacka paprikan och tomaterna.
5
5. Fräs purjo, paprika och tomathack i oljan tills löken mjuknar. Dela tonfisken i mindre bitar och tillsätt den.
6
6. Smaka av med lite salt, nymald peppar och oregano.
7
7. Smaksätt yoghurten med lite wasabi. Tillsätt wasabin försiktigt för den är mycket stark.
8
8. Tryck upp varje bakpotatis. Lägg i tonfiskröran och häll på en klick wasabiyoghurt.
Tips! Baka gärna potatisarna i vanlig ugn. Beräkna då cirka 50-60 minuter i 225 graders ugnsvärme.