Varm tonfiskröra

Du behöver 4 st potatis stora 1.5 st tonfisk i vattem à 185 g 1 st purjolök (ca 4 dl strimlad) 0.5 st röd paprika...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st potatis stora
  • 1.5 st tonfisk i vattem à 185 g
  • 1 st purjolök (ca 4 dl strimlad)
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st paprika gul
  • 2 st tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk oregano

wasabi-yoghurt:

2 dl matlagningsyoghurt
wasabi eller lite riven färsk pepparrot

Gör så här

1
1. Skölj och skär ett kryss i varje potatis. Baka dem i mikrovågsugn, 12-14 minuter på full effekt, max 800 W. Känn med en sticka så att de är mjuka.

2
2. Svep in varje potatis i folie och låt dem stå medan du gör tonfiskröran.

3
3. Låt tonfisken rinna av väl.

4
4. Skölj, ansa och strimla purjon. Finhacka paprikan och tomaterna.

5
5. Fräs purjo, paprika och tomathack i oljan tills löken mjuknar. Dela tonfisken i mindre bitar och tillsätt den.

6
6. Smaka av med lite salt, nymald peppar och oregano.

7
7. Smaksätt yoghurten med lite wasabi. Tillsätt wasabin försiktigt för den är mycket stark.

8
8. Tryck upp varje bakpotatis. Lägg i tonfiskröran och häll på en klick wasabiyoghurt.


Kommentar:
Tips! Baka gärna potatisarna i vanlig ugn. Beräkna då cirka 50-60 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top