Du behöver
- 1/2 msk smör
- 1 grovskivad gul lök
- 1 1/2 msk paprikapulver
- 2 röda paprikor
- 5 dl chilikryddade passerade tomater
- ca 1 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 400 g fläskfilé
- 1/2 tsk kummin
- 1-2 dl vatten
- 1-2 chorizokorvar
- persilja
Gör så här
1
1. Smält smöret i stekgryta, låt löken svettas ett par minuter i det. Rör i paprikapulver, låt fräsa någon minut.
2
2. Dela paprikan i bitar och tillsätt den. Häll i tomatkonserven, salta och peppra.
3
3. Skiva fläskfilén grovt, halvera skivorna och lägg den i tomatsåsen.
4
4. Stöt kumminen och vänd i den. Låt puttra under lock cirka 7 minuter. Späd efterhand med vatten, annars blir såsen väl tjock.
5
5. Skiva korven och blanda den i grytan. Låt allt bli hett, klipp gärna persilja över.
6
6. Servera potatisgnocchi till, kokt efter paketets beskrivning, och knaprig sallad.