Snabb-pörkölt

Du behöver 1/2 msk smör 1 grovskivad gul lök 1 1/2 msk paprikapulver 2 röda paprikor 5 dl chilikryddade passerade tomater ca 1 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 msk smör
  • 1 grovskivad gul lök
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 2 röda paprikor
  • 5 dl chilikryddade passerade tomater
  • ca 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 400 g fläskfilé
  • 1/2 tsk kummin
  • 1-2 dl vatten
  • 1-2 chorizokorvar
  • persilja

Gör så här

1
1. Smält smöret i stekgryta, låt löken svettas ett par minuter i det. Rör i paprikapulver, låt fräsa någon minut.

2
2. Dela paprikan i bitar och tillsätt den. Häll i tomatkonserven, salta och peppra.

3
3. Skiva fläskfilén grovt, halvera skivorna och lägg den i tomatsåsen.

4
4. Stöt kumminen och vänd i den. Låt puttra under lock cirka 7 minuter. Späd efterhand med vatten, annars blir såsen väl tjock.

5
5. Skiva korven och blanda den i grytan. Låt allt bli hett, klipp gärna persilja över.

6
6. Servera potatisgnocchi till, kokt efter paketets beskrivning, och knaprig sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top