Räksallad i pita med couscous och tzatsiki

Du behöver 2 dl tillagad, kall couscous 2 dl slanggurka i skivor 25 svarta oliver, skivade 1 msk strimlade myntablad 200 g skalade räkor 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl tillagad, kall couscous
  • 2 dl slanggurka i skivor
  • 25 svarta oliver, skivade
  • 1 msk strimlade myntablad
  • 200 g skalade räkor
  • 4 pitabröd
  • ca 2 1/2 dl tzatsiki (gurksallad)

Gör så här

1
Vänd samman couscous, gurkskivor, oliver, mynta och räkor.

2
Ljumma bröden en aning i ugn. Fyll dem med räkblandningen och klicka i tzatsiki (gurksallad, ursprungligen gjord på tjock grekisk yoghurt).


Kommentar:
Tzatsiki finns att köpa färdigt, men går enkelt att röra samman själv av 2 dl (lätt)crème fraiche eller matlagnings-yoghurt, 2 dl finstrimlad slanggurka, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top