Grön ärtcappuccino

Du behöver 2 schalottenlökar 1 msk smör 1 liter grönsaksbuljong 500 g frysta gröna ärter Att servera till: brytbröd Gör så här Skala löken och...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 500 g frysta gröna ärter
  • Att servera till:
  • brytbröd

Gör så här

Skala löken och hacka den mycket fint. Låt den svettas med smöret på knapp medelvärme i en rejäl kastrull tills den är genomskinlig. Rör om ofta. Tillsätt vatten och buljongtärning eller fond, koka upp. Häll i ärterna och låt allt få ett uppkok igen. Sjud 1-2 minuter och ta av spisen. Mixa så jämnt som möjligt. Servera bums, medan soppan ännu skummar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top