Räkor à la Greque med marinerad fetaost

Du behöver 200 g skalade räkor 100 fetaost i tärningar 5 stora basilikablad, finstrimlade 1/2 rödlök, hackad 1 1/2 msk jungfru(oliv)olja 1 tsk pressad citronsaft...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g skalade räkor
  • 100 fetaost i tärningar
  • 5 stora basilikablad, finstrimlade
  • 1/2 rödlök, hackad
  • 1 1/2 msk jungfru(oliv)olja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk fransk senap
  • 4 portionschiabattabröd med oliver
  • smör eller margarin
  • 2 tomater i skivor
  • blandade salladsblad

Gör så här

1
Blanda räkorna med fetaosttärningar, basilika och rödlök. Rör samman olja, citronsaft och senap och häll över. Vänd samman ingredienserna.

2
Klyv bröden längsmed. Bred smör eller margarin sparsamt på halvorna. Lägg tomatskivor på underdelarna. Fördela räkblandningen över och garnera med salladsblad. Täck med överdelarna.


Kommentar:
Väljer du färdigmarinerade fetaosttärningar kan basilika, lök och dressing uteslutas. 1 burk om 300 g (150 g osttärningar) räcker till 4-6 mackor.

Räkna rätt med räkor
1. 100 g skalade färska räkor motsvarar ca 250 g räkor med skal.
2. 2 dl skalade frysta räkor väger ungefär 100 gram.
3. Beräkna cirka 50 g skalade räkor per person till smörgåsar, sallader, sås och stuvningar.
4. Beräkna 250-500 g räkor med skal till räkpartaj naturell när det endast serveras bröd och majonnäs(sås) till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top