Tomatsoppa

Du behöver 4 skivor formfranska 2 msk olivolja 3 tomater, skivade 1/2 tsk salt ett par varv på svartpepparkvarnen 8 basilikablad 8 ostskivor, t ex...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor formfranska
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater, skivade
  • 1/2 tsk salt
  • ett par varv på svartpepparkvarnen
  • 8 basilikablad
  • 8 ostskivor, t ex grevé
  • 10 dl färdig tomatsoppa (Kelda)
  • 8 kalla kokta potatisar
  • 300 g fiskfilé, t ex sej eller spätta
  • 3 msk strimlad basilika

Gör så här

1
1. Värm ugnen till 250 grader. Droppa över olivolja på brödskivorna. Lägg på skivade tomater, salta och peppra.

2
2. Lägg på basilikablad och ost. Gratinera högt i ugnen i 7-8 minuter.

3
3. Koka upp soppan. Skär potatisen och fisken i bitar. Lägg dem i soppan. Låt soppan sjuda i 2-3 minuter.

4
4. Rör i basilikastrimlor och servera soppan och den varma mackan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top