Du behöver
- 1 burk (400 g) kronärtskockshjärtan
- 1 slanggurka
- 250 g räkor med skal
- röda salladsblad
- Vinägrett:
- 1 msk vitvinsvinäger
- eller äppelcidervinäger
- 1 tsk fransk senap
- 1 dl (oliv)olja
- 1 krm salt
- 1/2 krm vitpeppar
- 3 msk hackad dill
Gör så här
1
Häll spadet av kronärtskockshjärtana. Dela dem i halvor och lägg dem i en vid skål. Skala gurkan. Skär den i fyra delar på längden och skär längderna i småbitar. Lägg dem i skålen med kronärtskockorna. Skala räkorna och lägg dem i skålen.
2
Skaka samman vinägretten av vinäger, senap, olja, salt, peppar. Rör ner dill till sist. Häll över ingredienserna i skålen och vänd om med en sked. Låt salladen marinera minst 30 minuter. Lägg upp salladen på en bädd av salladsblad på förrättstallrikar.