Skockasallad

Du behöver 1 burk (400 g) kronärtskockshjärtan 1 slanggurka 250 g räkor med skal röda salladsblad Vinägrett: 1 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger 1 tsk fransk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 burk (400 g) kronärtskockshjärtan
  • 1 slanggurka
  • 250 g räkor med skal
  • röda salladsblad
  • Vinägrett:
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • eller äppelcidervinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 dl (oliv)olja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 3 msk hackad dill

Gör så här

1
Häll spadet av kronärtskockshjärtana. Dela dem i halvor och lägg dem i en vid skål. Skala gurkan. Skär den i fyra delar på längden och skär längderna i småbitar. Lägg dem i skålen med kronärtskockorna. Skala räkorna och lägg dem i skålen.

2
Skaka samman vinägretten av vinäger, senap, olja, salt, peppar. Rör ner dill till sist. Häll över ingredienserna i skålen och vänd om med en sked. Låt salladen marinera minst 30 minuter. Lägg upp salladen på en bädd av salladsblad på förrättstallrikar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top