Matig thaisoppa

Du behöver kycklingfilé (ca 250 g) salt peppar 1.5 msk smör eller margarin 1 st morot stor 0.5 st purjolök späd 0.5 st paprika gul...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • kycklingfilé (ca 250 g)
  • salt
  • peppar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1 st morot stor
  • 0.5 st purjolök späd
  • 0.5 st paprika gul
  • 2 st thaisoppa à 5 dl

Gör så här

1
1. Tina eventuellt frysta kycklingfiléer och skär dem i strimlor. Salta och peppra. Stek dem i hälften av matfettet några minuter, tills de är genomstekta.

2
2. Skala moroten och skär den i tändstickstunna stavar. Ansa, skölj och skär purjon på samma sätt. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs alltsammans i resten av matfettet tills grönsakerna är mjuka. Salta och peppra en aning.

3
3. Värm soppan.

4
4. Lägg kyckling och grönsaker i varje tallrik. Häll på soppan.

5
4. Servera grova smörgåsar med mager ost till. Välj glutenfritt bröd vid celiaki. Ett honungsbakat äpple med vaniljkesella passar utmärkt att servera till efterrätt.


Kommentar:
Att servera till: grovt bröd med mager ost

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top