Du behöver
- kycklingfilé (ca 250 g)
- salt
- peppar
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 st morot stor
- 0.5 st purjolök späd
- 0.5 st paprika gul
- 2 st thaisoppa à 5 dl
Gör så här
1
1. Tina eventuellt frysta kycklingfiléer och skär dem i strimlor. Salta och peppra. Stek dem i hälften av matfettet några minuter, tills de är genomstekta.
2
2. Skala moroten och skär den i tändstickstunna stavar. Ansa, skölj och skär purjon på samma sätt. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs alltsammans i resten av matfettet tills grönsakerna är mjuka. Salta och peppra en aning.
3
3. Värm soppan.
4
4. Lägg kyckling och grönsaker i varje tallrik. Häll på soppan.
5
4. Servera grova smörgåsar med mager ost till. Välj glutenfritt bröd vid celiaki. Ett honungsbakat äpple med vaniljkesella passar utmärkt att servera till efterrätt.
Att servera till: grovt bröd med mager ost