Sallad med rökt makrill

Du behöver 1 kg jämnstor, inte för stor potatis 1 gul lök 3-4 vitlöksklyftor olivolja grovt salt 1-2 kvistar rosmarin 600 g rensad rökt makrill...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg jämnstor, inte för stor potatis
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • grovt salt
  • 1-2 kvistar rosmarin
  • 600 g rensad rökt makrill
  • 1/2 huvud spetskål (sommarkål) eller 1 stor klyfta vitkål
  • 1 tsk finhackad färsk chilipeppar
  • 1/2 citron
  • Örtolja:
  • en näve kruspersilja (utan stjälkar)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1-1 1/2 dl olja
  • lite grovt salt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Halvera dem. Skala och hacka lök och vitlök i grova bitar. Blanda löken med potatisarna i ett smort ugnsfast fat. Droppa över olivolja och strö över grovt salt. Dra av rosmarin från stjälkarna och hacka den grovt. Blanda rosmarin med potatis och lök i formen. Ugnsbaka potatisen 35-40 minuter mitt i ugnen tills den är mjuk.

2
Dela makrillfiléerna i ganska stora munsbitar. Skär loss den grova stocken mitt i vitkålen och strimla eller hacka kålen. Blanda kålen med finhackad chilipeppar, citronsaft och grovt salt. Lägg upp på fat och blanda försiktigt med makrillen.

3
Blanda ingredienserna till örtoljan och kör i mixer – späd eventuellt med lite mer olja. Droppa örtoljan över salladen och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top