Du behöver
- 5-6 potatisar, ca 500 g
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili, t ex spansk peppar
- 2 msk neutral olja, t ex majsolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 8 ägg
- 1 dl vatten
- 3 msk hackad koriander
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i små tärningar. Skölj och låt potatisen rinna av noga. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
2
Stek potatisen mjuk i hälften av oljan i en stekpanna. Låt lök, vitlök och chili fräsa med cirka 5 minuter. Krydda med hälften av saltet och pepparn.
3
Vispa samman ägg, vatten, koriander och resten av saltet och pepparn. Häll äggsmeten i pannan. Stek på medelstark värme tills omeletten börjar stelna. Låt den glida över på en tallrik.
4
Häll resten av oljan i pannan och vänd tillbaka omeletten. Låt steka cirka 3 minuter på andra sidan. Skär tortillan i bitar och servera direkt ur pannan med tomatsalsa (från burk), sallad med avokado och bröd.
Tips: Ersätt koriandern med annat grönt som finns hemma, till exempel gräslök, persilja, basilika.