Het koriandertortilla med tomatsallad och avokado

Du behöver 5-6 potatisar, ca 500 g 1 gul lök 1-2 vitlöksklyftor 1 röd chili, t ex spansk peppar 2 msk neutral olja, t ex...


4 portioner

Du behöver

  • 5-6 potatisar, ca 500 g
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 2 msk neutral olja, t ex majsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 3 msk hackad koriander

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i små tärningar. Skölj och låt potatisen rinna av noga. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin.

2
Stek potatisen mjuk i hälften av oljan i en stekpanna. Låt lök, vitlök och chili fräsa med cirka 5 minuter. Krydda med hälften av saltet och pepparn.

3
Vispa samman ägg, vatten, koriander och resten av saltet och pepparn. Häll äggsmeten i pannan. Stek på medelstark värme tills omeletten börjar stelna. Låt den glida över på en tallrik.

4
Häll resten av oljan i pannan och vänd tillbaka omeletten. Låt steka cirka 3 minuter på andra sidan. Skär tortillan i bitar och servera direkt ur pannan med tomatsalsa (från burk), sallad med avokado och bröd.


Kommentar:
Tips: Ersätt koriandern med annat grönt som finns hemma, till exempel gräslök, persilja, basilika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top