Marinerad squash

Du behöver 3 st squash (750 g) tjocka skivor 0.5 dl matolja 0.5 dl rödvinsvinäger 3 st vitlöksklyftor skalade och finskivade 6 st mynta kvistar...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st squash (750 g) tjocka skivor
  • 0.5 dl matolja
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 3 st vitlöksklyftor skalade och finskivade
  • 6 st mynta kvistar färsk
  • 0.75 tsk flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

1
Skölj, torka av och skiva squashen. Stek skivorna i två-tre omgångar i olja i stekpanna tills squashskivorna fått stekbrynta prickar på båda sidor. Lägg upp skivorna på kökspapper i en långpanna så att fettet droppar av.

2
Lägg hälften av skivorna lite omlott i rader på ett fat. Skeda hälften av vinägern över skivorna. Strö på hälften av vitlöksflagorna, hälften av de strimlade myntabladen, saltflingor och peppar.

3
Täck med resten av skivorna och krydda på likadant sätt som första varvet. Lägg plastfolie över fatet och marinera rätten i kylskåp över natten.

4
Ta squashen ur kylskåpet en timme före servering och servera rumstempererad som bufférätt, till kallskuret eller som tapasrätt. Även god som förrätt på salladsblad med ljumma kuvertbröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top