Du behöver
- 3 st kiwifrukter
- 200 g vindruvor
- 250 g jordgubbar
- 0.5 dl strösocker
- 4 st äggulor
- 4 msk marsalavin eller söt sherry
- 2 msk strösocker
- 3 msk kokosflingor
Gör så här
1
Skala kiwin och skär den i bitar. Dela druvorna och pilla bort kärnorna. Snoppa och dela jordgubbarna i fyra delar. Blanda all frukt med 1 dl socker.
2
Sätt ugnen på grill. Fördela frukten i ugnsfasta portionsskålar eller ett större fat. Lägg äggulor, vin och 1 msk socker i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Vispa oavbrutet på medelstark värme tills en tjock krämig sås bildats.
3
Skeda såsen över frukten och strö över kokosflingorna. Sätt in i ugnen på ett galler mitt i ugnen i 4-5 minuter. Frukten är gratinerad när ytan har fått färg.