Gratinerad frukt med kokos

Du behöver 3 st kiwifrukter 200 g vindruvor 250 g jordgubbar 0.5 dl strösocker 4 st äggulor 4 msk marsalavin eller söt sherry 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st kiwifrukter
  • 200 g vindruvor
  • 250 g jordgubbar
  • 0.5 dl strösocker
  • 4 st äggulor
  • 4 msk marsalavin eller söt sherry
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk kokosflingor

Gör så här

1
Skala kiwin och skär den i bitar. Dela druvorna och pilla bort kärnorna. Snoppa och dela jordgubbarna i fyra delar. Blanda all frukt med 1 dl socker.

2
Sätt ugnen på grill. Fördela frukten i ugnsfasta portionsskålar eller ett större fat. Lägg äggulor, vin och 1 msk socker i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Vispa oavbrutet på medelstark värme tills en tjock krämig sås bildats.

3
Skeda såsen över frukten och strö över kokosflingorna. Sätt in i ugnen på ett galler mitt i ugnen i 4-5 minuter. Frukten är gratinerad när ytan har fått färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top