Bohemer utan fett

Du behöver 3 dl mjölk 50 g jäst 1 st ägg 0.75 dl sirap mörk 3 msk soja 150 g morot riven 10 dl lantbrödsmjöl...


10 portioner

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 st ägg
  • 0.75 dl sirap mörk
  • 3 msk soja
  • 150 g morot riven
  • 10 dl lantbrödsmjöl

Gör så här

1
Värm mjölken till fingervärme och vispa den sen med

2
jästen. Tillsätt ägg, mörk sirap, soja, riven morot och lantbrödsmjöl. Arbeta till en lätthanterlig deg med ytterligare mjöl om så behövs. Låt jäsa 30 minuter eller till dubbel storlek.

3
Dela i 10 bitar, fler eller färre. Låt jäsa 30 minuter på bakplåtspapper på plåt. Grädda i 200 graders ugnsvärme 10-15 minuter beroende på storlek.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top