Kyckling à la Cape Malay

Du behöver 900 g kycklingklubbor (finns färdigstyckade ) 0.5 dl olivolja 1 tsk curry 1 tsk gurkmeja 0.5 tsk paprikapulver 1 krm kardemumma malen 1...


4 portioner

Du behöver

  • 900 g kycklingklubbor (finns färdigstyckade )
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 krm kardemumma malen
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 st lökar gula i klyftor
  • 1 st tomat utan skal eller motsvarande färsk tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 st aprikoser skurna i halvor
  • 1 msk pressad citron
  • 3 dl vatten
  • färsk koriander

Tillbehör:

1 st gurka
1 msk smör
1 msk vatten
300 g majs
1 st papaya
basmatiris

Gör så här

1
Dra bort skinnet från kycklingklubborna. Häll olivoljan i en stor gryta. Lägg i alla kryddor och låt dem utveckla sina smaker i några minuter på medelvärme. Lägg i löken och fräs några minuter. Rör i tomatbitar, tomatpuré, aprikoser, citron och vatten. Koka upp. Lägg i kycklingdelarna och låt det hela koka under lock på svag värme tills köttet släpper från benen. Det tar cirka 20 minuter. Smaka av grytan med mera salt och peppar.

2
Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i halvmånar. Smält smör i en kastrull, lägg i gurkbitarna och fräs under några minuter. Rör i majsen och lite vatten och hetta upp, så att allt blir varmt. Ta åt sidan. Dela papayan, ta bort kärnorna, skala den och skär i mindre bitar. Vänd ner bitarna i majs- och gurkblandningen precis före serveringen.

3
Servera gärna med kokt ris till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top