Vegotallrik med aubergine

Du behöver 2 st aubergine grovt skivade 2 tsk salt 3 st vitlöksklyftor finhackade 2 dl linser sköljda 5 dl grönsaksbuljong 2 dl bulgurvete 3...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st aubergine grovt skivade
  • 2 tsk salt
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 dl linser sköljda
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl bulgurvete
  • 3 st tomater i bitar
  • 2 dl zucchini tärnad
  • 2 st kidneybönor avrunna och sköljda
  • 3 msk hackad persilja

Vinägrett:

2 msk balsamvinäger
2 tsk dijonsenap ljus
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 dl olivolja
1.5 dl grönsaksbuljong
salt och svartpeppar

Att servera till:

sallad till garnering

Gör så här

1
1. Lägg de skivade auberginerna på en tallrik och strö över salt. Låt ligga 20 minuter. Torka dem på ett hushållspapper. Värm ugnen till 200 grader.

2
2. Lägg auberginerna på en papprad plåt och sätt in i ugnen cirka 20 minuter tills de börjar mjukna.

3
3. Lägg vitlöken och linserna i en kastrull. Häll på buljongen och koka sakta i 20 minuter. Häll bort överbliven vätska. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Blanda den med tomater och zucchini.

4
4. Rör ihop vinägretten och fördela den över auberginer, bulgur och kidneybönor. Strö persilja över auberginerna.

5
5. Lägg upp på tallrikar och garnera med sallad.


Kommentar:
Saltet gör så att vätskan dras ur. Auberginerna blir mindre vattniga när du steker dem i ugnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top