Briocher

Du behöver 25 g jäst 2.5 dl vatten fingervarmt 5 dl vetemjöl (300 g) salt 150 g smör mjukt 0.5 dl socker 5 st ägg...


0 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten fingervarmt
  • 5 dl vetemjöl (300 g)
  • salt
  • 150 g smör mjukt
  • 0.5 dl socker
  • 5 st ägg
  • 1 l vetemjöl (600 g)

Gör så här

1
Rör ut jästen i vattnet. Blanda i mjölet till en smidig deg.

2
Arbeta den länge, gärna i 20 minuter i hushållsassistent

3
eller matberedare. Låt jäsa under duk i 40 minuter.

4
Tillsätt sedan smör, socker, ägg och vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig. Låt degen jäsa ännu en gång, 40 minuter under duk. Fördela i formar av önskad storlek, portion eller limpor, men brödet måste gräddas i en form. Den flyter gärna ut om du gräddar den direkt på plåten.

5
Jäs en sista gång, 20-30 minuter, så det blir spänning i brödet. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 175 grader i 7-10 minuter för portionsbröd och cirka 35 minuter för limpor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top