Kaiserschmarrn

Du behöver 4 msk russin (4 msk brun rom) 1 dl vetemjöl 1 krm salt 3 msk socker 1 tsk vaniljsocker 2 dl mjölk 2...


2 portioner

Du behöver

  • 4 msk russin
  • (4 msk brun rom)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 msk smör
  • florsocker

Gör så här

1
Låt russinen dra i rom någon halvtimme och sedan rinna av väl. (Alkoholfritt alternativ: låt russinen koka upp i vatten i stället, så de blir riktigt mjuka innan de får rinna av.)

2
Blanda mjöl, salt och sockersorterna. Vispa i mjölken skvättvis. Tillsätt en gula i sänder, vispa hela tiden så att smeten blir jämn.

3
Vispa äggvitorna till styvt skum i fettfri bunke med väl rengjord visp. Vänd ner mjölsmeten och hälften av russinen i skummet med bred kniv.

4
Grädda smeten i sista stund, i lättbrynt smör i stekpanna på medelvärme. 3-4 minuter på varje sida, vänd försiktigt.

5
Riv den färdiga, fraspösiga pannkakan i grova bitar med hjälp av två gafflar. Lägg upp på två varma assietter, strö på resten av russinen och pudra florsocker över. Servera bums.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top