Du behöver
- 5 äggulor
- 1/2 dl strösocker
- 2 paket (4 dl) Creamy coconut
- (krämig kokosmjölk, 18% fett)
- 1 dl mellanmjölk, 1,5%
- 1/2 krm salt
- rivet skal av 1 lime
- råsocker
- mango eller annan frukt
Gör så här
1
Vispa äggulor med socker tills färgen bleknar och krämen blir luftig. Koka upp kokoskräm och mjölk. Vispa i salt och limeskal.
2
Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggkrämen. Sila och låt svalna. Häll upp brylésmeten i portionsskålar som rymmer 1/2 dl. Ställ skålarna i en form med lite vatten i. Grädda i ugn i 150 grader tills puddingarna stannat, cirka 50 minuter. Kyl ner snabbt. Puddingarna stelnar ytterligare lite när de kallnat. Så här kan brylén sparas länge i kylskåp.
3
Före servering strös råsocker över och smälts med gaslåga eller under ugnens grillelement. Det viktiga är att det hela sker hastigt så att inte puddingen blir varm. Det goda med brylé är ett knaprigt ljummet täcke av socker och en kyld pudding i samma tugga. Servera med lichi, fint skurna skivor av mogen söt mango eller en fruktsallad av fintärnade frukter.