Söta ägg

Du behöver 500 g mandelmassa karamellfärg gul och grön 0.5 dl valnötskärnor 0.5 dl pistagenötter (ca 50 g med skal) 50 g mjölkchoklad 50 g...

Tillagningstid: 20 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 500 g mandelmassa
  • karamellfärg gul och grön
  • 0.5 dl valnötskärnor
  • 0.5 dl pistagenötter (ca 50 g med skal)
  • 50 g mjölkchoklad
  • 50 g blockchoklad vit

Gör så här

1
1. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Dela upp mandelmassan i två lika stora högar och lägg i var sin skål. Droppa gul karamellfärg i den ena och grön i den andra och arbeta in så mandelmassan blir jämnt färgad. Tänk på att färgen bleknar om godiset ska stå några dagar, så ta gärna i lite i överkant.

2
2. Hacka valnötter och pistagenötter i småbitar. Blanda pistagenötterna i den gröna massan och valnötterna i den gula och rulla till små ägg.

3
3. Smält chokladen i mikro eller i vattenbad. Doppa de gula äggen i vit choklad och de gröna i mjölkchoklad. Låt dem stelna på smörpapper.


Kommentar:
Marsipangodis är lätt och kul att göra och ser fint ut på påskbordet. Hemgjorda marsipanägg med choklad är också en bra påskpresent. Lägg äggen i en glasburk eller slå in dem i cellofan med presentsnöre runt. Men se upp så du inte ger godiset till någon nötallergiker, eftersom äggen innehåller nötter!
I talspråk säger vi ofta marsipangodis, fast det egentligen består av mandelmassa. Ingredienserna i bägge är mandel och socker. Skillnaden är att mandelmassa består till hälften av mandel och hälften socker medan marsipan bara innehåller en tredjedel mandel och resten socker. Marsipanen är alltså sötare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top