Varm bönsallad

Du behöver 1 st haricots verts (250 g) 1.5 st vitlöksklyftor 1.5 msk olivolja 1 st burk kidneybönor (400 g) salt pepparmix 0.5 st isbergssallad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st haricots verts (250 g)
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 st burk kidneybönor (400 g)
  • salt
  • pepparmix
  • 0.5 st isbergssallad huvud
  • pressad citronsaft

Att servera till:

kyckling grillad eller stekt
klyftpotatis
bifftomat grillade
grovt bröd

Gör så här

1
1. Halvtina bönorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna.

2
2. Hetta upp olivoljan i en traktörpanna, lägg i vitlöken och låt den fräsa några minuter på medelvärme.

3
3. Tillsätt haricots verts och blanda om försiktigt.

4
4. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av väl. Tillsätt dem.

5
5. Smaksätt med salt och pepparmix.

6
6. Grovstrimla isbergssalladen och lägg ner den bland bönorna. Lägg på lock och låt pannan stå på plattan några minuter.

7
7. Pressa över lite citronsaft och servera med kyckling, potatis, tomater och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.


Kommentar:
Grilla tomathalvorna i ugnen några minuter tills de blir en aning mjuka. Droppa över lite olivolja, salta, peppra och pressa eventuellt över lite vitlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top