Du behöver
- 2 burkar (à 106 g) Kung Gustaf brisling (sardiner) i tomatsås eller
- 1 burk (à 125 g) makrillfilé i tomatsås
- 1 medelstor röd lök
- 2 cm citrongräs
- 3-5 thailändska chilifrukter eller
- 1 röd spansk pepparfrukt
- 2 limeblad
- 1/2 msk thailändsk fisksås
- 1/2 msk nypressad limejuice
- färsk koriander
- 1 salladslök
Gör så här
1
Stjälp upp burken med fisk i en liten grund serveringsskål, eller fördela fiskarna på förrättstallrikar.
2
Finhacka rödlöken och skär den lilla biten citrongräs tunt. Dela chilifrukterna längsmed och ta bort kärnorna. Finhacka frukterna (kom ihåg att tvätta händerna efteråt; chilin bränner i ögon och andra slemhinnor). Strimla limebladen nåltunt. Blanda samman ingredienserna och strö över fisken. Stänk över lime och fisksås, blanda lätt med två gafflar om rätten tillagas i skål. Lägg upp på tallrik och låt gästerna blanda själva när de börjar äta.
3
Dekorera med salladslök skuren i två centimeters diagonaler och med fint plockade blad av koriander. Servera med nykokt thailändskt jasminris.