Yam Pla Graapong (fisk)

Du behöver 2 burkar (à 106 g) Kung Gustaf brisling (sardiner) i tomatsås eller 1 burk (à 125 g) makrillfilé i tomatsås 1 medelstor röd...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 burkar (à 106 g) Kung Gustaf brisling (sardiner) i tomatsås eller
  • 1 burk (à 125 g) makrillfilé i tomatsås
  • 1 medelstor röd lök
  • 2 cm citrongräs
  • 3-5 thailändska chilifrukter eller
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 2 limeblad
  • 1/2 msk thailändsk fisksås
  • 1/2 msk nypressad limejuice
  • färsk koriander
  • 1 salladslök

Gör så här

1
Stjälp upp burken med fisk i en liten grund serveringsskål, eller fördela fiskarna på förrättstallrikar.

2
Finhacka rödlöken och skär den lilla biten citrongräs tunt. Dela chilifrukterna längsmed och ta bort kärnorna. Finhacka frukterna (kom ihåg att tvätta händerna efteråt; chilin bränner i ögon och andra slemhinnor). Strimla limebladen nåltunt. Blanda samman ingredienserna och strö över fisken. Stänk över lime och fisksås, blanda lätt med två gafflar om rätten tillagas i skål. Lägg upp på tallrik och låt gästerna blanda själva när de börjar äta.

3
Dekorera med salladslök skuren i två centimeters diagonaler och med fint plockade blad av koriander. Servera med nykokt thailändskt jasminris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top