Crostini med olivpasta

Du behöver 2 st vitlök klyftor olivolja ca 1 dl fruktig 50 g champinjoner färska 1 st baguette dygnsgammal 2 st tapenade svart Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlök klyftor
  • olivolja ca 1 dl fruktig
  • 50 g champinjoner färska
  • 1 st baguette dygnsgammal
  • 2 st tapenade svart

Gör så här

1
Skiva vitlöken tunt och lägg skivorna i olja över natten.

2
Skiva svampen grovt och stek skivorna till fin färg i någon matsked av oljan. Skiva brödet halvcentimetertjockt och lägg ut på plåt. Ringla oljan över i tunn stråle och ugnsstek under högsta övervärme några minuter till fin färg. Man får stå och vakta! Låt svalna på galler.

3
Bred på olivpasta strax före servering och toppa med champinjonskiva. Serveras rumstempererade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top