Du behöver
- 3 st chili helst mirasol
- 600 g gösfilé
- matolja
- salt och peppar
- 1.5 l vatten
- 0.5 dl rödvinsvinäger
- 0.5 msk salt
- 1 msk strösocker
- 4 st rödlökar skurna i klyftor
- 1 krm oregano
- 1 msk rödvinsvinäger
- oregano några kvistar färsk
- 20 st kalamataoliver
Gör så här
1
Lägg den torkade chilin i blöt i cirka 1 timme.
2
Stek gösfilén i lite matolja 1 1/2 minut per sida, salta och peppra, lägg upp på ett fat.
3
Koka upp vatten med rödvinsvinäger och salt. Förväll rödlöksklyftorna i det kokande vattnet i 2 minuter, lyft upp men spara kokspadet.
4
Skär chilin i bitar eller stora strimlor. Fräs rödlök och chili
5
i samma stekpanna som fisken. Löken ska få fin färg. Strö
6
över oregano och stänk på lite vinäger. Häll gärna på lite av kokspadet från lökkoket. Lägg upp fräset över fisken. Låt svalna. Garnera med kalamataoliver, lite färsk oregano och hårdkokta ägghalvor om du vill.
En utmärkt bufférätt som kan serveras kall eller ljummen.
Ingår i artikel med recept från Peru.