Escabeche

Du behöver 3 st chili helst mirasol 600 g gösfilé matolja salt och peppar 1.5 l vatten 0.5 dl rödvinsvinäger 0.5 msk salt 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st chili helst mirasol
  • 600 g gösfilé
  • matolja
  • salt och peppar
  • 1.5 l vatten
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 4 st rödlökar skurna i klyftor
  • 1 krm oregano
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • oregano några kvistar färsk
  • 20 st kalamataoliver

Gör så här

1
Lägg den torkade chilin i blöt i cirka 1 timme.

2
Stek gösfilén i lite matolja 1 1/2 minut per sida, salta och peppra, lägg upp på ett fat.

3
Koka upp vatten med rödvinsvinäger och salt. Förväll rödlöksklyftorna i det kokande vattnet i 2 minuter, lyft upp men spara kokspadet.

4
Skär chilin i bitar eller stora strimlor. Fräs rödlök och chili

5
i samma stekpanna som fisken. Löken ska få fin färg. Strö

6
över oregano och stänk på lite vinäger. Häll gärna på lite av kokspadet från lökkoket. Lägg upp fräset över fisken. Låt svalna. Garnera med kalamataoliver, lite färsk oregano och hårdkokta ägghalvor om du vill.


Kommentar:
En utmärkt bufférätt som kan serveras kall eller ljummen.
Ingår i artikel med recept från Peru.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top