Fågelleverpastej

Du behöver 4 blad gelatin 2 1/2 dl hönsbuljong 1/2 dl portvin 1 dygnsgammal kavring, ej för hård 2 askar (kalkon)leverpastej 1/2 knippa slätbladig persilja...


24 portioner

Du behöver

  • 4 blad gelatin
  • 2 1/2 dl hönsbuljong
  • 1/2 dl portvin
  • 1 dygnsgammal kavring, ej för hård
  • 2 askar (kalkon)leverpastej
  • 1/2 knippa slätbladig persilja

Gör så här

1
Lägg gelatinet i blöt cirka 10 minuter i kallt vatten. Tag upp och krama ur, lös upp i ljum buljong, gärna av tärning. Rör i portvin och låt geléet halvstelna i kylen.

2
Skiva brödet halvcentimetertjockt på längden, kantskär och lägg skivorna tätt på plåt. Bred dem generöst med pastej. Garnera med små persiljeblad, ganska tätt. Skeda halvstelnat gelé över och låt stelna färdigt i kylskåp. Tag ut snittar med kakmått, eller skär till lagom munsbitar med sporre.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top