Laxpetitchouer

Du behöver 3 dl vatten 100 g smör 2 dl vetemjöl 3 medelstora ägg Fyllning 6 askar (à 150 g) laxpastej 1 pkt fryst grön...


75 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 medelstora ägg
  • Fyllning
  • 6 askar (à 150 g) laxpastej
  • 1 pkt fryst grön sparris

Gör så här

1
Koka upp vattnet med smöret, rör i mjölet. Låt massan koka under kraftfull omrörning tills den släpper kastrullbotten. Tag då kastrullen från plattan och låt smeten svalna. Rör i ett ägg i sänder, rör om en stund mellan varje äggtillsats.

2
Klicka ut drygt enkronestora bollar lite glest på papprad plåt. Grädda mitt i 200 grader varm ugn cirka 20 minuter. ‘

3
Obs! Öppna inte ugnsluckan förrän tidigast efter 10 minuter, annars sjunker bollarna ohjälpligt ihop. När bollarna känns helt torra och lätta tas de ut och får kallna på galler, utan övertäckning. Kan vänta till nästa dag luftigt, i torrt rum.

4
Koka sparrisen enligt paketets anvisning, låt kallna. Halvera och klyv dem på längden.

5
Skär av ett lock på varje boll och spritsa eller klicka i laxpastejen. Garnera med en kvarts sparris. Lägg tillbaka locket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top