Salamirullar

Du behöver 1 st smördeg rektangel, tinad, 25×25 1 st röd paprika 16 st pepparsalami små skivor, tunna 0.5 msk olivolja Gör så här 1...


16 portioner

Du behöver

  • 1 st smördeg rektangel, tinad, 25×25
  • 1 st röd paprika
  • 16 st pepparsalami små skivor, tunna
  • 0.5 msk olivolja

Gör så här

1
Rulla ut smördegen och sporra den i rutor, lika stora som korvskivornas omkrets. Tag ur och strimla paprikan. Lägg en paprikastrimla på varje degruta, täck med en salamiskiva. Rulla ihop degen löst med korven innerst, på skrådden så att två snibbar ligger omlott i förslutningen. Försegla med tandpetare, tas bort efter gräddning.

2
Lägg på papprad plåt och pensla smördegen lätt med olivolja. Grädda mitt i 225-gradig ugn cirka 15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top