Vårprimörer med vinägrett

Du behöver 16 st sparrisstänger 50 g sockerärtor salt vatten is 1 st påse babyspenat 1 st knippa rädisor 1 dl vitt vin 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 16 st sparrisstänger
  • 50 g sockerärtor
  • salt
  • vatten
  • is
  • 1 st påse babyspenat
  • 1 st knippa rädisor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1.5 dl olivolja mild
  • vitpeppar

Gör så här

1
Koka sparris och sockerärtor i saltat vatten i en minut. Kyl dem i isat vatten så att de behåller sin gröna färg.

2
Arrangera några späda spenatblad i portionsskålar. Garnera med kokta grönsaker och halverade rädisor.

3
Vinägrett: Koka vinet tills det reducerats till en halv deciliter. Blanda vin med senap och honung. Vispa ner lite olja i taget. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll den ljumma dressingen över salladen.


Kommentar:
Tips! Använd de primörer du får tag i. Späda morötter, rödbetor eller bönor är utmärkta ingredienser. Babyspenaten kan bytas ut mot späda blad av rucola, maskros eller ekbladssallad.
Till primörerna ska inget få konkurrera med smakintrycken. Servera vatten med några gurkskivor i.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top