Du behöver
- 16 st sparrisstänger
- 50 g sockerärtor
- salt
- vatten
- is
- 1 st påse babyspenat
- 1 st knippa rädisor
- 1 dl vitt vin
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk honung
- 1.5 dl olivolja mild
- vitpeppar
Gör så här
1
Koka sparris och sockerärtor i saltat vatten i en minut. Kyl dem i isat vatten så att de behåller sin gröna färg.
2
Arrangera några späda spenatblad i portionsskålar. Garnera med kokta grönsaker och halverade rädisor.
3
Vinägrett: Koka vinet tills det reducerats till en halv deciliter. Blanda vin med senap och honung. Vispa ner lite olja i taget. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll den ljumma dressingen över salladen.
Tips! Använd de primörer du får tag i. Späda morötter, rödbetor eller bönor är utmärkta ingredienser. Babyspenaten kan bytas ut mot späda blad av rucola, maskros eller ekbladssallad.
Till primörerna ska inget få konkurrera med smakintrycken. Servera vatten med några gurkskivor i.