Pannacotta

Du behöver 5 st gelatinblad 5 dl vispgrädde 0.75 dl strösocker 0.5 tsk citronskal finstrimlat bär ca 500 g färska Gör så här 1 Blötlägg...


4 portioner

Du behöver

  • 5 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk citronskal finstrimlat
  • bär ca 500 g färska

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda vispgrädde, socker och citronskal i en kastrull. Rör om och värm långsamt. Lyft kastrullen av plattan när det bildas små bubblor. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i grädden så att de löser sig.

2
Häll upp i portionsformar eller i en stor form. Ställ den i kylen att stelna. Lossa runt kanten med en kniv om puddingarna ska stjälpas. Servera med årstidens bär.


Kommentar:
I år firas 700-årsminnet av den heliga Birgittas födelse, en berest kvinna som, liksom vi i dag, tog intryck av Italiens mat. Vi lät Birgittaåret inspirera till ett modernt sätt att laga mat som kan ha tilltalat en medeltidsflicka.
Pannacotta är samma recept som till gräddpudding. Gräddpudding hör till den gamla svenska matkulturen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top