Rabarbermarmelad

Du behöver 500 g rabarber, skalade och skurna i mindre bitar 1 citron, borstad och skuren i skivor 6 dl strösocker 1/2-1 msk malen ingefära...


500 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber, skalade och skurna i mindre bitar
  • 1 citron, borstad och skuren i skivor
  • 6 dl strösocker
  • 1/2-1 msk malen ingefära

Gör så här

1
Varva rabarber och citron med hälften av sockret. Låt safta sig över natten. Låt koka i 20 minuter. Ta eventuellt bort

2
citronskivorna och tillsätt resten av sockret. Låt koka ytterligare 15 minuter. Rör ner ingefäran, som först rörts slät i en aning vatten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top