Rabarberpaj

Du behöver 150 g smör (rumsvarmt) 3 dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning 4 st stjälkar (ca 400 g) 3 st ägg 2 dl strösocker...


6 portioner

Du behöver

  • 150 g smör (rumsvarmt)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten

Fyllning

4 st stjälkar (ca 400 g)
3 st ägg
2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
3 msk mandel finhackad
50 g smör smält

Till dekor

florsocker

Gör så här

1
Blanda raskt ihop smör, mjöl och vatten. Låt degen vila i kylskåpet cirka 30 minuter, gärna inslagen i plastfolie.

2
Skala rabarberstjälkarna och dela dem längsmed. Skär dem därefter i 5 cm långa bitar.

3
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, mandel och smör.

4
Klä en pajform (24 cm i diameter) med degen och grädda den i 200 graders ugnsvärme 15 minuter.

5
Häll därefter smeten i pajformen och fördela rabarberbitarna. Grädda pajen 20 minuter i 200 graders ugnsvärme. Strö över florsocker när det är dags för servering. Goda tillbehör är vaniljsås eller glass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top