Snabba honungsbrödet

Du behöver 9 dl rågsikt 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat 0.5 dl honung 2 msk apelsinjuice koncentrerad 5 dl filmjölk Gör...


1 portion

Du behöver

  • 9 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl honung
  • 2 msk apelsinjuice koncentrerad
  • 5 dl filmjölk

Gör så här

1
Blanda alla torra ingredienser. Värm honung och rör ner tillsammans med apelsinjuice och filmjölk. Rör om ordentligt. Degen ska vara lite kladdig.

2
Häll degen i en smord 1 1/2 liters form. Grädda i 200 grader cirka 45 minuter. Känn efter med provsticka.


Kommentar:
Ingen limpa hemma och långt till affären. Ett matbröd med smak av honung och apelsin bakas med bakpulver i stället för jäst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top