Du behöver
- 3-4 lammytterfiléer, ca 800 g
- 8 kvistar (back)timjan
- rivet skal av 1 citron
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk (oliv)olja
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 2 krm salt
- 6 kvistar timjan
Gör så här
1
Dela varje ytterfilé på längden i portionsbitar. Snitta i biffstekarnas yta som ett kuvert att öppna.
2
Repa bladen av timjankvistarna, blanda med citronskal, citronsaft, olja, peppar och salt.
3
Bred kryddsmeten på de öppnade köttsnitten. Vik ihop dem, lägg en timjankvist ovanpå och bind om med tråd. Så långt kan köttet förberedas dagen före.
4
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla biffarna med olja.
5
Hetta upp en grillpanna och bryn biffarna cirka 1 minut på varje sida så att de får aningen stekyta.
6
Lägg biffarna på ett ugnssäkert fat och stek dem färdiga på nedre falsen i ugnen 10-15 minuter, längsta tiden om biffarna kallnat efter bryningen innan de sätts i ugnen.
7
Innertemperatur: 60 grader för rosa, 70 grader för lätt rosa, 75 grader för genomstekt. Ta ut biffarna och lägg över folie medan de får vila 10 minuter före servering.
Servera ugnsbakade småpotatisar till och squash som frästs ihop med soltorkade tomater. Servera gärna svampsky till.