Lammbiffstek

Du behöver 3-4 lammytterfiléer, ca 800 g 8 kvistar (back)timjan rivet skal av 1 citron 1 msk pressad citronsaft 1 msk (oliv)olja 2 krm grovmalen...


6 portioner

Du behöver

  • 3-4 lammytterfiléer, ca 800 g
  • 8 kvistar (back)timjan
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk (oliv)olja
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 6 kvistar timjan

Gör så här

1
Dela varje ytterfilé på längden i portionsbitar. Snitta i biffstekarnas yta som ett kuvert att öppna.

2
Repa bladen av timjankvistarna, blanda med citronskal, citronsaft, olja, peppar och salt.

3
Bred kryddsmeten på de öppnade köttsnitten. Vik ihop dem, lägg en timjankvist ovanpå och bind om med tråd. Så långt kan köttet förberedas dagen före.

4
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla biffarna med olja.

5
Hetta upp en grillpanna och bryn biffarna cirka 1 minut på varje sida så att de får aningen stekyta.

6
Lägg biffarna på ett ugnssäkert fat och stek dem färdiga på nedre falsen i ugnen 10-15 minuter, längsta tiden om biffarna kallnat efter bryningen innan de sätts i ugnen.

7
Innertemperatur: 60 grader för rosa, 70 grader för lätt rosa, 75 grader för genomstekt. Ta ut biffarna och lägg över folie medan de får vila 10 minuter före servering.


Kommentar:
Servera ugnsbakade småpotatisar till och squash som frästs ihop med soltorkade tomater. Servera gärna svampsky till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top