Älgköttbullar

Du behöver 1 dl veteströbröd fint osötat 3 dl vatten 1.5 tsk salt 1 tsk rosépeppar finstött 1 st ägg 800 g älgfärs 3 msk...


30 portioner

Du behöver

  • 1 dl veteströbröd fint osötat
  • 3 dl vatten
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar finstött
  • 1 st ägg
  • 800 g älgfärs
  • 3 msk smör

Gör så här

1
Häll ströbröd i rymlig bunke, slå på vatten och låt blandningen stå och dra minst 10 minuter för att bullarna inte ska domineras av brödsmak. Under tiden kan salt och peppar tillsättas.

2
Blanda sedan i ägget och färsen, lite i taget. Rör färsen smidig och jämn, men sluta innan den blir seg och trådig.

3
Trilla enkronestora köttbullar, lättast med blöta händer, och lägg dem tätt i välsmord långpanna.

4
Ställ på galler på nedersta falsen i 225-gradig ugn. Låt steka 8 minuter. Öppna ugnen, dra ut pannan och vänd bullarna. Låt steka 5 minuter. Ta ut och skaka om köttbullarna, låt dem så eftersteka 5 minuter till. Förvara i kyl eller frys till serveringsdagen.


Kommentar:
TIPS: Älgköttet kan givetvis ersättas med annat viltslag, eller nötkött. Passar bra med Katrinplommonsalsa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top