Katrinplommonsalsa

Du behöver 1 påse torkade katrinplommon vatten 1 citron liten bit färsk skalad ingefära Gör så här 1 Lägg plommonen i rymlig kastrull, häll på...

Tillagningstid: 30 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 1 påse torkade katrinplommon
  • vatten
  • 1 citron
  • liten bit färsk skalad ingefära

Gör så här

1
Lägg plommonen i rymlig kastrull, häll på vatten så det täcker och någon centimeter till.

2
Raspa skalet av en citron, spar hälften lindat i plast till garnering. Lägg resten i plommonvattnet, tillsammans med ingefäran.

3
Dela citronen och krama ner saften i kastrullen. Koka upp under lock och låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter, tills plommonen är vätskefyllda. Ta upp med hålslev och mixa. Späd med kokspad till såskonsistens. Kan stå kallt i förslutet kärl flera dagar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top