Du behöver
- 1 st vaniljstång
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 5 st äggulor
- 1.5 dl strösocker
Till servering:
råsocker
Gör så här
1
Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur märgen med baksidan på en kniv. Vispa ihop vaniljen med övriga ingredienser. Lägg i vaniljstången i smeten och ställ allt kallt några timmar i kylen.
2
Ta upp vaniljstången och fördela smeten i portionsformar. Grädda i vattenbad i 175 graders ugnsvärme 25-35 minuter eller tills bruléen stannat. Tillagningstiden i ugnen beror lite på vilken form du använder.
3
Låt svalna. Strö råsocker över desserten.
4
Låt sockret bli knäckigt under grillvärme i ugnen eller med hjälp av en gasbrännare.
Creme Brulé serverad med limesorbet och hallonsnaps.
Snabbdessert:
(en riktig fuskis)
Gör en brylépudding på pulver. Köp glass med smak av lime eller citron. Smaka av en god hallonsaft med brännvin.