Du behöver
- 500 g benfri fläskkarré skuren i mindre bitar
- 0.5 dl soja
- 0.5 dl honung
- 2.5 st gula lökar skurna i klyftor
- klyftpotatis ca 600 g djupfryst
- olja
- salviablad färska
Gör så här
1
Lägg karrébitarna i en plastpåse eller skål. Blanda soja och honung och häll över köttet. Rör om och låt stå i kylen i några timmar eller över natten. Skaka av vätskan och stek eller grilla skivorna. Stek löken. Droppa av överbliven dressing under tillagningen.
2
Tillaga potatisen i stekpanna eller enligt anvisningarna på förpackningen.
3
Lägg upp på fat och stoppa ner blad av salvia här och där, som pikant krydda.
Passar till mangosås:
4 portioner
1 mango, skuren i tärningar
3-4 (à 135 g) barnmatsburkar med mangopuré
Blanda den färska mangon med purén och servera till köttet.