Fläskkarré

Du behöver 500 g benfri fläskkarré skuren i mindre bitar 0.5 dl soja 0.5 dl honung 2.5 st gula lökar skurna i klyftor klyftpotatis ca...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g benfri fläskkarré skuren i mindre bitar
  • 0.5 dl soja
  • 0.5 dl honung
  • 2.5 st gula lökar skurna i klyftor
  • klyftpotatis ca 600 g djupfryst
  • olja
  • salviablad färska

Gör så här

1
Lägg karrébitarna i en plastpåse eller skål. Blanda soja och honung och häll över köttet. Rör om och låt stå i kylen i några timmar eller över natten. Skaka av vätskan och stek eller grilla skivorna. Stek löken. Droppa av överbliven dressing under tillagningen.

2
Tillaga potatisen i stekpanna eller enligt anvisningarna på förpackningen.

3
Lägg upp på fat och stoppa ner blad av salvia här och där, som pikant krydda.


Kommentar:
Passar till mangosås:
4 portioner
1 mango, skuren i tärningar
3-4 (à 135 g) barnmatsburkar med mangopuré
Blanda den färska mangon med purén och servera till köttet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top