Johannesblod

Du behöver Gör så här 1 Plocka rikligt med johannesört. Klipp av de fräscha blommorna och knopparna med en liten sax. 2 Fyll en glasburk...


0 portioner

Du behöver

Gör så här

1
Plocka rikligt med johannesört. Klipp av de fräscha blommorna och knopparna med en liten sax.

2
Fyll en glasburk med blommor och knoppar. Häll på renat brännvin eller vodka. Låt dra 3-4 dagar. Nu har det bildats en blodröd essens.

3
Sila den genom ett kaffefilter ner i en flaska. Helst ska den stå några dagar så att bottensatsen sjunker.

4
För att få en färdig snaps ska essensen blandas med sprit. Hur kraftig kryddsmak man vill ha är en smaksak, men 15-20% essens brukar vara ett bra riktvärde.


Kommentar:
Det röda brännvinet gjort på de gula blommorna från johannesört. Det perfekta sättet att konservera sommaren. Johannesörten blommar först i juli-augusti, så den här snapsen får du njuta av senare i sommar. Ingår i meny Midsommarmat nr 24-25/2003

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top