Du behöver
- 600 g vattenmelon eller honungsmelon
- 2 msk olivolja
- 2 tsk balsamvinäger
- 4 st skinka stora skivor lufttorkad
- basilikablad färska
Avokadokräm
1 st avokado mogen
50 g fetaost
1 dl lätt crème fraiche
Gör så här
1
Skär loss melonköttet från skalet. Dela melonen i stora kuber. Fördela dem på var sin förrättstallrik.
2
Blanda olja och vinäger och skeda över melonbitarna.
3
Lägg upp skinkskivorna luftigt på melonkuberna. Garnera med basilikablad.
4
Mixa samman avokado, fetaost och crème fraiche till en slät kräm. Klicka krämen på tallrikarna. Krämen grånar på ytan när den står en stund, men behåller färgen under ytan.
5
Gott med en skiva färskt grekiskt bondbröd till.
Ingår i meny Festligt nr 26-27 2003. Ett ljust, lätt öl går till både förrätt och huvudrätt. Svalt vitt vin av rieslingtyp går också fint, till exempel ett torrt vin från tyska Moseldalen, 7275 Dr Pauly Classic
Riesling, 55 kronor. Eller ta väl utspädd fläderdricka med massor av isbitar och nedstoppade myntakvistar. Efterrätten klarar sig utmärkt utan dryck.