Rädisor

Du behöver 1 st knippa rädisor 50 g smör normalsaltat salt grovt Gör så här 1 Skölj och ansa rädisorna, lämna kvar ett par fräscha...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st knippa rädisor
  • 50 g smör normalsaltat
  • salt grovt

Gör så här

1
Skölj och ansa rädisorna, lämna kvar ett par fräscha blad på varje rot. Snitta ett kryss från rotspetsen halvvägs ner i varje rädisa, lägg i kallt vatten ett par timmar. Då öppnar sig rädisan som en blomma.

2
Servering: Låt rinna av, smeta fast en klick smör i varje rädisblomma och strö på grovt salt.


Kommentar:
Ingår i meny Salt sommar Festligt nr 24-25/2003

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top