Jitterbuggare

Du behöver 4.5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 200 g smör rumstempererat margarin eller Fyllning 2 st äggvitor 4 msk strösocker Gör så här 1...


40 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör rumstempererat
  • margarin eller

Fyllning

2 st äggvitor
4 msk strösocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Blanda mjöl, socker och matfett till en deg, det går utmärkt att använda sig av en matberedare.

3
Dela degen i två delar, linda in den i plastfilm och låt vila svalt i kylen cirka 1 timme.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret under vispning.

5
Kavla ut varje deg till en rektangulär kaka som är cirka 16 x 30 centimeter stor.

6
Bred på marängfyllningen och rulla samman som en rulltårta från långsidan.

7
Låt rullarna stå i kylen tills de är riktigt kalla.

8
Skär rullarna i cirka 1 centimeter tjocka skivor och lägg skivorna på bak-plåtspappersklädda plåtar.

9
Grädda kakorna i ugnens mitt i cirka 12-15 minuter.

10
Låt kakorna kallna på galler.


Kommentar:
Bulla upp i bersån i sommar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top