Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 200 g smör rumstempererat
- margarin eller
Fyllning
2 st äggvitor
4 msk strösocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Blanda mjöl, socker och matfett till en deg, det går utmärkt att använda sig av en matberedare.
3
Dela degen i två delar, linda in den i plastfilm och låt vila svalt i kylen cirka 1 timme.
4
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret under vispning.
5
Kavla ut varje deg till en rektangulär kaka som är cirka 16 x 30 centimeter stor.
6
Bred på marängfyllningen och rulla samman som en rulltårta från långsidan.
7
Låt rullarna stå i kylen tills de är riktigt kalla.
8
Skär rullarna i cirka 1 centimeter tjocka skivor och lägg skivorna på bak-plåtspappersklädda plåtar.
9
Grädda kakorna i ugnens mitt i cirka 12-15 minuter.
10
Låt kakorna kallna på galler.
Bulla upp i bersån i sommar!