Kikärts- och potatissallad

Du behöver 500 g kikärter (= 2 avrunna burkar) 600 g kokt potatis 1 huvud eller 1 kruka romansallad 10 cocktailtomater eller 2 vanliga tomater...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kikärter (= 2 avrunna burkar)
  • 600 g kokt potatis
  • 1 huvud eller 1 kruka romansallad
  • 10 cocktailtomater eller 2 vanliga tomater
  • 150 g lättkokta haricots verts
  • 150 g pesto
  • 2 msk pressad citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Skölj kikärterna väl. Skär potatisen i bitar.

2
Riv romansalladen i bitar. Spar ett par blad till garnering. Skär tomaterna i bitar.

3
Blanda alla grönsaker med pesto och citronsaft. Salta och peppra. Lägg upp i skålar och garnera med ett par romansalladsblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top