Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
Fyllning
3 dl vispgrädde
1/2-1 l jordgubbar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Klä en långpanna, cirka 30 x 40 centimeter med bakplåtspapper.
3
Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt, med elvisp tar det cirka 2 minuter och för hand cirka 5 minuter.
4
Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten, rör inte om för mycket. Tillsätt mjölken, rör om. Bred ut smeten i långpannan.
5
Grädda rulltårtan i ugnens mitt i cirka 5 minuter.
6
Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat smörgås- eller bakplåtspapper.
7
Dra bort bakplåtspapperet. Lossnar det inte, pensla gräddningspapperet med lite vatten. Lägg på en fuktad handduk eller lägg långpannan över kakan tills den har kallnat.
8
Vispa grädden och bred ut den på den nu svala rulltårtan. Ansa och skiva jordgubbarna, fördela dem på grädden, rulla samman från långsidan.
9
Servera eventuellt med en klick grädde och bär.
Bulla upp i bersån i sommar!