Rulltårta

Du behöver 3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk Fyllning 3 dl vispgrädde 1/2-1 l jordgubbar Gör...


1 portion

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Fyllning

3 dl vispgrädde
1/2-1 l jordgubbar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.

2
Klä en långpanna, cirka 30 x 40 centimeter med bakplåtspapper.

3
Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt, med elvisp tar det cirka 2 minuter och för hand cirka 5 minuter.

4
Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten, rör inte om för mycket. Tillsätt mjölken, rör om. Bred ut smeten i långpannan.

5
Grädda rulltårtan i ugnens mitt i cirka 5 minuter.

6
Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat smörgås- eller bakplåtspapper.

7
Dra bort bakplåtspapperet. Lossnar det inte, pensla gräddningspapperet med lite vatten. Lägg på en fuktad handduk eller lägg långpannan över kakan tills den har kallnat.

8
Vispa grädden och bred ut den på den nu svala rulltårtan. Ansa och skiva jordgubbarna, fördela dem på grädden, rulla samman från långsidan.

9
Servera eventuellt med en klick grädde och bär.


Kommentar:
Bulla upp i bersån i sommar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top