Saffranskaka

Du behöver 50 g smör eller margarin 2.5 dl strösocker 1 st ägg 1.5 dl mjölk 0.5 g saffran 1 st sockerbit 4.5 dl vetemjöl...


1 portion

Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 1 st sockerbit
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2.5 dl russin

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Rör samman matfett och socker. Tillsätt ägg och mjölk.

3
Stöt saffran fint tillsammans med en sockerbit. Blanda ihop saffran med mjöl och bakpulver samt russin.

4
Rör ihop mjöl- och smörblandningarna. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 40-45 minuter.


Kommentar:
Bulla upp i bersån i sommar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top