Gazpacho med pilgrimsmussla

Du behöver 2 st tomater tärnade 0.33 st gurka tärnad 2 st röda paprikor tärnade 1 st gul lök finhackad 2 st vitlöksklyftor hackade 2...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st tomater tärnade
  • 0.33 st gurka tärnad
  • 2 st röda paprikor tärnade
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 st salladslökar skivade
  • 2 st citron rivet skal och saften
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl vatten

Tillbehör

6 st pilgrimsmussla lätt grillade
salladslök
rostat bröd gärna focaccia

Gör så här

Blanda alla ingredienserna i en skål. Låt stå kallt ett par timmar eller över natten. Servera med nygrillade pilgrimsmusslor och rostat bröd, garnera med salladslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top