Lammracks med potatissallad

Du behöver 2 st lammrack (kotlettraden) 1 st rosmarin kvist repad 1 tsk sesamfrön svarta 2 krm svartpeppar 2 krm vitpeppar 6 st myntablad strimlade...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st lammrack (kotlettraden)
  • 1 st rosmarin kvist repad
  • 1 tsk sesamfrön svarta
  • 2 krm svartpeppar 2 krm vitpeppar
  • 6 st myntablad strimlade
  • 2 krm salt
  • olja

Tillbehör

300 g lammlever som delas i 4 skivor och grillas

Färskpotatissallad

500 g färskpotatis kokt och halverad
2 st salladslökar strimlade
1 st paprika strimlad
0.5 st zucchini strimlad
1 st röd lök strimlad
2 st vitlöksklyftor strimlade
3 st tomater endast köttet, strimlat
färska örter t ex persilja

Sås

2 st äggulor
4 msk dijonsenap
2 tsk strösocker
2 msk vinäger
2 dl olja som droppas i såsen

Mynta- och dijonsenapsyoghurt

2 dl matlagningsyoghurt
4 st mynta strimlade
1 tsk dijonsenap
salt svartpeppar

Gör så här

1
Krydda och salta köttet. Bryn i panna och tillaga sedan i 175 graders ugnsvärme i 7-8 minuter. Låt vila i 5 minuter innan köttet skärs upp.

2
Blanda alla ingredienser till färskpotatissalladen. Rör ihop såsen till salladen och blanda ner.

3
Blanda ingredienserna till mynta- och dijonsenapsyoghurten och droppa runt kött och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top